Хотел Елена

Защо да резервирате почивка в Златни пясъци, България - 4 причини

Знаем, лятото е все още далеч, но това не пречи да помечтаем за почивка, нали? Ако търсите перфектното място, Златни пясъци в България е отличен избор. Това е един от най-популярните курорти по Българското Черноморие. И има защо.

Комбинацията между красив парк и чисти плажове, забавления за малки и големи, близост до много забележителности. Достатъчно е да споменем това, за да ви загатнем, че курортът предлага отлични условия за летен отдих. Прочетете статията докрай, за да научите къде точно се намира Златни пясъци и защо е подходящ избор за следващата ви почивка.

Защо Златни пясъци, България?

  • Курортът предлага релакс и забавления на едно място

На плажа се предлагат водни забавления и варианти за спорт. Плажен волейбол, разходка с яхта, водни колела и водни ски са сред предлаганите възможности. Има и много барове и клубове, където също можете да се забавлявате вечер с приятели. А ако сте на почивка с децата, може да се качите на виенското колело в центъра на курорта. В случай че искате спокойствие, тогава изберете да прекарате повече време в хотела. Хотелите в Златни пясъци обещават мигове на пълноценен релакс в уелнес център и басейн.

 

  • Плажовете са с фин пясък и чиста вода

Плажната ивица в курорта е с дължина 3,5 км и се слави със своята чистота. На плажа се вее син флаг, който символизира отлична чистота на околната среда и морската вода. Престижното международно отличие “Син флаг” се връчва на плажове и пристанища, които покриват строги критерии за опознаване на околността среда, безопасността и достъпа. Вече няколко години наградата се присъжда на курорта, което е истински повод за радост и гаранция за комфорт и спокойствие.

 

  • Има възможности за настаняване за всеки бюджет

Хотелите в Златни пясъци предлагат изгодни оферти за почивка[1]. Съчетанието на комфортни удобства и достъпни цени гарантира, че може да се насладите на пълноценна почивка, без да е необходимо за харчите много пари за това.

 

В курорта има много възможности за настаняване, отговарящи на индивидуалния бюджет и предпочитания. Ще откриете хотели, предлагащи нощувка със закуска, такива, залагащи на all inclusive концепция, и дори такива, които предлагат Ultra All Inclusive настаняване. За това как да откриете най-подходящия за вас хотел ще ви разкажем в следващата статия.

 

От курорта може да направите еднодневни екскурзии до други градове

Златни пясъци може да бъде отправна точка за еднодневни екскурзии до Каварна, Балчик, Албена, Св. св. Константин и Елена или морската столица Варна. Използвайте почивката си, за да опознаете отблизо Българското Черноморие. Има много забележителности и възможности за забавления във всички курорти. За любопитните ще кажем да следят блога ни, защото ще разкажем за всичко това.

Къде се намира Златни пясъци?

Златни пясъци се намира в северната част на Българското Черноморие. Той е един от трите големи курорта, разположени в тази част на Българското черноморско крайбрежие. Намира се в полите на природен парк “Златни пясъци” и по-точно:

● на 25 км от международно летище Варна;
● на 13 км южно от курорта Албена;
● на 9 км северно от курорта Св. св. Константин и Елена.

Центърът на Златни пясъци е оживен през летните месеци, а природният парк е отличен избор за разходка за всички, които искат да разнообразяват плажни забавления с разходки сред природата.

Констанца – Златни пясъци – разстояние
Ако сте от Констанца, сте късметлии. Разстоянието от 140 км ще изминете за около 2 часа и половина. Златни пясъци ще ви посрещне с обещание за незабравима лятна почивка.

Букурещ – Златни пясъци – разстояние

Разстоянието между румънската столица и българският курорт е около 300 км. С личен автомобил ще го вземете за близо 4 часа. Ето и откъде може да минете:

Букурещ – Русе – Шумен – Варна – Златни пясъци (280 км)
Букурещ – Черна вода – Балчик – Златни пясъци (330 км)

Търгу Жиу – Златни пясъци – разстояние

Ако идвате от Търгу Жиу, пътят ви ще бъде около 8 часа. Разстоянието е по-голямо (в сравнение с Букурещ), но пътят си заслужава. Споделяме с вас три възможни маршрута:

Търгу Жиу – Питещи – Черна вода – Балчик – Златни пясъци (620 км)
Търгу Жиу – Питещи – Русе – Шумен – Варна – Златни пясъци (550 км)
Търгу Жиу – Крайова – Русе – Шумен – Варна – Златни пясъци (555 км)

Не забравяйте, че има такса за преминаването на моста Русе-Гюргево и че трябва да купите винетка, щом влезете в България. Винетката е вид пътна такса за придвижване по пътната мрежа на страната. Седмична винетка е добър избор, ако ще сте в страната 7 или по-малко дни. Ако планирате по-дългосрочен престой, може да закупите месечна.

Пътищата в България са добри, а цените на горивата са сходни с тези в Румъния.

New Year's packages

New Year Gala Dinner
SHOW program with performers
New Year's raffle with prizes
14 hours a day free bars
Discounts on services in the Wellness Center

New Year's packages